1. 6. 2020

Dragi učenci in starši!

Zaključuje se poučevanje na daljavo. Za vse je bilo obdobje nov izziv in nepričakovana priložnost. Marsikaj smo se naučili in orali smo ledino. Skupaj smo močnejši in samozavestnejši. Tudi likovno ustvarjanje je bilo na daljavo zelo uspešno. Vaš trud je prepoznaven in nastali izdelki nekaj posebnega. Hvala, da ste spretno in z domišljijo uspešno povzeli navodila in spodbude.

Hvala tudi staršem za podporo in razumevanje.

Likovni izdelek: Mozaik, ki ste ga ustvarili, prosim prinesite s seboj v šolo, da bomo oblikovali razredno razstavo in zaključili ocene. Montažni kipi Ptičje strašilo naj vas še naprej razveseljuje in opravlja svojo nalogo. Zelo ste bili ustvarjalni in duhoviti. Hvala, ker ste mi s fotografijami izdelkov polepšali tesnobne dni.

Veselim se ponovnega srečanja z vami.

Prijazen pozdrav vsem,

Tanja Dvornik

__________________________________________________________________________________________________________________________

Ocene.

OPISNI KRIT. OCEN._LUM_IZOB.NA DALJAVO_april 2020

Pozdravljeni učenci in učenke!

8. teden, 11. 5. – 15. 5. 2020

Vsi učenci, ki ste oddali, poslali svoje likovne izdelke: Mozaik, motiv: Cvet, sem pregledala,  analizirala, vam dala povratno informacijo in ovrednotila.

 

Lahko rečem, da sem z vašo odzivnostjo zelo zadovoljna. Potrudili ste se, kot sem pričakovala od odgovornih učencev. Zelo ste bili vztrajni in ustvarjalni.

Kriterij za samoocenjevanje: Likovna naloga: mozaik, motiv cvet

ustvarjalnost, samostojnost, natančnost pri oblikovanju mozaika, barvana kombinacija (toplo-hladni barvni odnos) in vloženi trud. Če ste v celoti upoštevali kriterij je ocena odlično, za delno upoštevanje  prav dobro in če izdelka niste oddali ste neocenjeni.

Pri pregledu e- redovalnice, nekateri še nimate v drugem ocenjevalnem obdobju, jo boste pridobili z omenjenim likovnim izdelkom.

S pomočjo kriterija na povezavi zgoraj, se lahko sami ocenite in presodite, ali ste pripravljeni svoj izdelek še izboljšati. Izboljšane izdelke  mi morate  poslati obvezno, do 15. maja 2020.

Vse nadaljnje likovne naloge so podlaga za zaključno oceno in so prikaz vaše pripravljenosti za delo, ustvarjalnosti, pridobivanja izkušenj in znanja. Zato vas spodbujam, da izkoristite ponujene možnosti,  Vsak učenec naj bi v drugem ocenjevalnem obdobju pridobil z likovnem izdelkom vsaj eno oceno.

 

Vesela sem fotografij oblikovanih kipov- strašil, ki vam lepo krasijo vrtove, mize in polja. Zelo ste ustvarjalni.

Najbolj kreativne, zanimive in duhovite izdelke bom objavila  na spletni razstavi OŠ trebnje.

Kiparski izdelek- strašilo, dokončajte in slike mi prosim pošljite na moj e- naslov:  tanja.dvornik@os-trebnje.si ,

do 15. maja 2020. 

V 10. tednu bom objavila anketo, kamor boste pripeli slike KIPA- strašilo.

Veliko veselja pri ustvarjanju in ostanite zdravi.

Tanja Dvornik

_________________________________________________________________________________________________________________________ 

Pozdravljeni učenci in učenke!

7. teden, 4. 5. – 8. 5. 2020 ni dodatne naloge,

je pa priložnost, da mi vsi zamudniki pošljete likovni izdelek: Mozaik, motiv: cvet.  Zelo ste se potrudili.  S pomočjo kriterija, ki ga bom objavila naslednji teden, se boste lahko sami ocenili in presodili, ali ste pripravljeni svoj izdelek še izboljšati.

Ostanite zdravi in ustvarjalni.

Tanja Dvornik

6. teden, 20. 4. – 24. 4. 2020

 

Vsi, ki morda niste pravočasno oddali svojih likovnih izdelkov:  MOZAIK, motiv : CVET

mi prosim pošljite, na moj e- naslov:  tanja.dvornik@os-trebnje.si , do 24. aprila 2020. (obvezno)

Dragi učenci,

Preko ankete 1Ka sem preverila vaše sodelovanje in ustvarjalnost. Lahko rečem, da sem z vašo odzivnostjo zelo zadovoljna. Potrudili ste se, kot sem pričakovala od odgovornih učencev.

V času, ko marsikaj odpove, umetnost nahrani srce.

Dovolj časa imate, da dokončajte 2. likovno nalogo: kip.

Likovno področje: kiparstvo

2. Likovna naloga: Kip

Likovni motiv: Ptičje strašilo

Oblikujete iz vseh strani. Tako boste iz različnih  materialov oblikovali montažni kip. Kip naj bo stabilen. Veliko veselja in zanimivih ustvarjalnih idej.

Opazujte lepo narave in naj vam drobni trenutki naredijo dan lepši.

Ostanite zdravi in nasmejani.

Tanja Dvornik

__________________________________________________________________________________________________________________________

4. teden, 6. 4. – 10. 4. 2020

Dragi učenci,

vstopamo v 4. teden pouka na daljavo. Upam, da ste zdravi in da ste sproščeno sprejeli likovne naloge, ki jih vam posredujem preko spleta. Glede na novi šolski urnik, je LUM na vrsti vsake 14 dni, vsak sodi teden, četrtek. Tako imate dovolj časa, da dokončate likovno nalogo in jo oddate v anketo 1Ka. Na tak način preverim vaše sodelovanje in ustvarjalnost. Poudariti moram, da je reševanje ankete in pripenjanje slik likovnih izdelkov obvezno za vse učence.

Slike 1. likovne naloge: Mozaik,

Likovni motiv: Cvet, podpišite ( ime, priimek in razred),

shranite sliko izdelka v . jpg ali . pdf obliki.

Predlagam poimenovanje datoteke:

(priimek_ime_razred_mozaik)

Anketa 1KA  Likovna umetnost 6. razred se zaključi, 17. 4. 2020 

klikni na povezavo:

https://www.1ka.si/a/269518

Če imate kakršnekoli težave, vprašanje napišite v poseben zavihek, Vprašanja in odgovori na strani LUM.

Glede na to, da se približujejo VELIKONOČNI prazniki in bo veliko priložnosti za ustvarjanje, je vaša naloga, da na zanimiv način poslikate jajčka, oblikujete zanimive dekoracije, uživate v lepoti narave.

 

Naj vam drobne pozornosti polepšajo dan in ponudijo nove priložnosti, da osrečite tiste, ki jih imate radi.

Ostanite doma, veseli in zdravi ter ustvarjalni.

Želim vam prijazne praznike.

Tanja Dvornik

__________________________________________________________________________________________________________

2. teden, 23. 3. – 27. 3. 2020

Do nadaljnjega bodo vsebine za LUM 6, 7, 8, in 9 objavljene vsak sodi šolski teden (gledano glede na šolsko leto 2019/2020). Likovna umetnost je za vse razrede na urniku v četrtek, 26. 3. 2020.

Pozdravljeni!

Vzemite si čas drug za drugega in opazujte naravo. Delajte dobro in uživajte v tem kar ustvarite.

Upoštevajte navodila. Vsak dan poglejte skozi mavrična očala in se nasmejte, da bo dan lepši. Najdite drobne stvari, ki vas osrečujejo in bogatijo. Poskrbite zase in druge. Ostanite zdravi in v dobri kondiciji.

Vse dobro vam želim

Tanja Dvornik

Prvi teden je minil in upam, da ste oblikovali zastavljene likovne naloge. Izdelke shranite, podpišite in napišite datum.

Pred vami so novi izzivi, učenje novih spretnosti. Preden začnete z nalogo, prezračite sobo, se razgibajte, trikrat poskočite in glasno zavriskajte.

6. razred

2. teden, 23. 3. – 27. 3. 2020

Slikarsko tehniko – mozaik ste spoznali in oblikovali v likovni nalogi. Barve nas obdajajo in osrečujejo. Pomlad je obdobje, ko so barve ponovno bolj raznolike in nam burijo domišljijo. Ptice žvrgolijo in nakazujejo nove dogodivščine. Marsikaj si lahko predstavljamo in ustvarjalno upodobimo.

Prepustite se domišljiji. Iz odpadnega materiala izdelajte ptičje strašilo. Za navdih poslušajte

YT Marjano Deržaj Ptičje strašilo.

 

Likovno področje: kiparstvo

2. Likovna naloga: Kip

Likovni motiv: Ptičje strašilo

Oblikujete iz vseh strani. Tako boste iz različnih  materialov oblikovali montažni kip. Kip naj bo stabilen. Veliko veselja in zanimivih ustvarjalnih idej.

__________________________________________

 

6. razred

1. teden, 16. 3. – 20. 3. 2020

Pri pouku smo spoznali mešanje barv, primarne, sekundarne barve in njihovo poimenovanje in svoje znanje ste predstavili v likovni nalogi: Slikanje z osnovnimi barvami. Pri slikarski tehniki smo spoznali tehniko-mozaik. To je slika sestavljena iz majhnih koščkov.

Primer: https://www.kupindo.com/Pastel-kolaz-i-vitraz/27500077_Mozaik-Suncokret (cvet)

Navodilo: na hrbtno stran A4 lista se podpišete in napišete datum, ko boste začeli ustvarjati

  1. Likovna naloga: Mozaik

         Likovna tehnika: lepljenka

         Likovni motiv: Cvet

Material: revije, koledarji, časopis, lepilo

Potek dela: najprej nariši poljuben cvet. Lahko tudi po opazovanju. Za ozadje uporabi hladne barve: modra ali zelena, cvet naj bo oblikovan v toplih barvah: rumena, oranžna, rdeča in vsi odtenki barv. Barvne predloge lahko narežeš na koščke ali natrgaš.