Neobvezni izbirni predmet šport ob koncu šolskega leta

Pozdravljeni učenci!

Upamo, da ste zdravi in polni energije preživljali tale korona čas, da ste se posvečali tudi športu in dejavnostim,
ki smo jih izbrale za vas.

V tem tednu vas čaka naloga. Predstavili nam boste dejavnost, ki ste jo izbrali (rolanje, badminton, gumitvist, kolebnico, talni pikado) in pripeli zraven še kako sliko svojega športnega udejstvovanja.

Lahko se posnamete in na posnetku poveste kaj o tem, lahko pa izdelate miselni vzorec in prilepite svojo sliko rolanja, skakanja… Ob tem sledite spodnjim opornim točkam, ki vam bodo v pomoč:

Izbral-a sem___________, ker…

Kakšno opremo potrebujem za varno izvedbo?

Katere motorične sposobnosti razvijamo ob tem?

Koliko udeležencev se lahko pridruži igri?

Kakšne so nevarnosti, kako se izognem poškodbam?

Pripnite še svojo sliko…če se la da z nasmeškom😀

(Za povečavo klikni na sliko.)

 

UČENCI NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA ŠPORT NA CENTRALNI ŠOLI TREBNJE.
Za nalogo imate na voljo dva tedna, torej do 5. 6. 2020.
Svoje izdelke učenci centralne šole Trebnje pošljete na elektronski naslov učiteljice (urska.barle@os-trebnje.si). Predvsem bom pozorna na učence, ki v drugem ocenjevalnem obdobju niste pridobili ocene iz gimnastike. Spodaj ste navedeni s svojo šifro:

1234em

4279vš

1331ww

ro2010

2008zz

0246ak

2808aa

koda

ag1311

1234ma

2803az

5367

 

UČENCI PODRUŽNIČNE ŠOLE DOBRNIČ ste navodila za delo dobili preko elektronske pošte. Ne pozabite, da sliko pošljete na elektronski naslov tina.uhan@os-trebnje.si, do petka, 5.junija 2020.

UČENCI PODRUŽNIČNE ŠOLE DOLENJA NEMŠKA VAS se ravnate po dogovoru z učiteljico Nadjo.

UČENCI PODRUŽNIČNE ŠOLE ŠENTLOVRENC ste že dobili navodila učiteljice Teje. Dodatne naloge ni potrebno oddajati.

Želimo vam lep teden, polepšajte si ga tudi s športom!

Učiteljice Nadja, Tina, Teja in Urška


POZDRAVLJENI UČENCI NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA ŠPORT!

Kar nekaj časa se že nismo videli. Glede na to, da ste si v letošnjem šolskem letu izbrali ŠPORT za dodatni predmet verjamemo, da ste ves ta čas že preživeli razgibano in aktivno. Da bi bilo tako tudi vnaprej, smo vam pripravili nekaj idej s katerimi si popestrite  ure med učenjem in ostalim šolskim delom.

 

Izbrali smo športne rekvizite in pripomočke, ki jih imate doma in jih pri pouku v šoli težko uporabljamo.

Seveda velja, da vsak uporablja tisto, kar ima doma. Izberite, kar vas veseli. Naužijte se gibanja!

1. ROLANJE

Rolanja se lotimo varno, torej z vso zaščitno opremo. Na kolena, komolce in dlani si namestite ščitnike, na glavo pa kolesarsko čelado. Rolajte na domačem dvorišču in se najprej ogrejte. Začnete lahko z gimnastičnimi vajami, lovljenjem na rolerjih, nalogami ravnotežja in raztezanja. Postavite si enostaven poligon, pri katerem boste zavijali , počepali, se obračali, prestopali ovire ali vozili na eni nogi. Prilagajajte hitrost svojemu znanju in pazite nase.

 

2. BADMINTON

Če ste doma našli loparje za badminton, se boste odlično razgibali in sprostili s to igro na prostem. Igro poznate. Organizirajte turnir za svoje družinske člane. Če se želite z igro še bolj pozabavati, pa si namesto žogice napihnite balon.

 

3. GUMITVIST

Skakanje z elastiko je odlična igra, pri kateri se boste izboljšali eksplizivno moč nog, agilnost, gibljivost, koordinacijo. Načine skakanja in igre si lahko tudi sami izmislite (glej sliko).

 

 

4. KOLEBNICA

Za skoke s kolebnico je pomembno, da imamo kolebnico pravilne dolžine. Ko kolebnico pohodite na sredini, naj vam sega do pod pazduhe. Med skakanjem vrtimo kolebnico v zapestju. Skačemo lahkotno, po prstih in amortiziramo doskok. Pogled naj bo usmerjen naprej in ne v tla. Ob skakanju lahko ponoviš poštevanko, naštevanje novih besed pri angleščini ali v ritmu recitiraš novo presem. Lahko pa le šteješ, koliko skokov lahko opraviš preden se zapleteš.
Za tiste, ki bi s kolebnico radi ustvarjali predlagamo elemente ritmične gimnastike, ali pa morda skoke v skupinah (glej sliko).

 

5. TALNI PIKADO

Balinčkanje ali talni pikado smo izbrali za konec. Da se srčni utrip umiri, ter da v igro povabite tudi mlajše člane vaše družine.

 

Predlagane dejavnosti smo vam pripravili za obdobje, ko se šolamo na daljavo. Upamo, da bo to obdobje čim krajše in da se kmalu vidimo v telovadnici.

 

Ostanite zdravi, ostanite doma.

Lepo vas pozdravljamo učeteljice Nadja, Tina, Teja in Urška