Stran ureja: Antonija Brozovič     toncka.brozovic@os-trebnje.si

__________________________________________________________________________________________________________________________

4. 5. 2020 – 29. 5. 2020

Pozdravljeni. Ta mesec boste raziskovali doma. Vaš laboratorij bo kuhinja, namesto laboratorijskega pribora in kemikalij boste uporabljali kuhinjski pribor in snovi iz domače kuhinje.

Izvedli boste 4 poskuse. Napisali boste  ugotovitve za vsak poskus. Ne pozabite fotografirati končnih rezultatov poskusa. Fotografije boste uporabili za izdelavo končnega poročila.

Poročilo morate oddati najkasneje do 30. 5. 2020.

Pošljite ga na elektronski naslov: toncka.brozovic@os-trebnje.si

Poročilo bo ocenjeno. Potrudite se.

Navodila za izvedbo poskusov:

______________________________________________________________________

KONČNO POROČILO:

 

Navodila lahko pogledate tudi v wordovem dokumentu: DOMAČE RAZISKOVANJE

 

 

______________________________________________________________________________________________________________

PRVOMAJSKE POČITNICE (27. 4. 2020- 3. 5. 2020)

Pred nami so počitnice, sicer malo drugačne kot druga leta. Učenci, ki ste resno in redno opravljali šolske obveznosti, zdaj je čas za počitek.

Do 24. 4. 2020 ste morali oddati seminarsko nalogo. Kar nekaj učencev naloge še ni oddalo, zato pohitite. Seminarska naloga bo tudi del ocene pri izbirnem predmetu, ki jo boste dobili v maju.

Pa srečno in zdravo na počitnicah.

A. Brozovič

_____________________________________________________________________________________________________________________

5., 6. teden (13. 4. 2020 – 24. 4. 2020)

Pozdravljeni, mladi raziskovalci. Oglašam se vam iz domače učilnice. Pogrešam naša ponedeljkova oziroma petkova druženja pri POKU. Eksperimentirali bomo še, samo, da pridemo nazaj. Sedaj pa malo teoretičnega dela pri POKU.

Delo za 2 tedna:

Pripravil/a boš seminarsko nalogo o znanih kemikih. Človek je že od  nekdaj raziskoval. Ljudje so že pred več tisoč leti strojili kože, talili kovine, izdelovali  različne zdravilne pripravke. Začetki sistematičnega proučevanja

pojavov segajo v srednji vek, ko so v arabskem svetu začeli izvajati prve kemične poskuse. Njihovo znanje se je postopoma razširilo po Evropi, kjer so pogoste epidemije kuge in druge bolezni spodbudile ljudi k iskanju zdravila zanje. To je pomenilo razmah tedanje kemije.

Ne pozabite:  NALOGO LAHKO NAREDITE V POWER POINTU, V WORDU ALI NAPIŠETE NA ROKO IN MI JO POŠLJETE DO PETKA, 24. 4. 2O2O NA MOJ ELEKTRONSKI NASLOV .

toncka.brozovic@os-trebnje.si